do 26 nov 2020 

SINT ANTHONIS | Uitgeverij Godijn organiseert jaarlijks de zogenaamde BOEK10. Een bijzonder schrijversevent waarin tien debuterende auteurs een kans krijgen om zich te ontplooien en de boekhandels te bestormen. Anita Kroef uit Sint Anthonis heeft met haar boek ‘Bloedzuster’ één van die felbegeerde tien plaatsen weten te bemachtigen. Zaterdag 28 november vindt de lancering van het boek digitaal plaats.

Anita Kroef (1969) raakte al jong gefascineerd door het Afrikaanse continent en maakte op haar vele reizen kennis met diverse Afrikaanse landen en culturen. Dit alles heeft aan de basis gestaan van ‘Bloedzuster’. Dit boek vertelt het verhaal van Samantha, die vanuit haar vertrouwde Brabantse dorp naar Zuid-Afrika vertrekt om haar hartsvriendin Noor te bezoeken. Bij aankomst blijkt Noor echter spoorloos. Samantha gaat op zoek, maar hoe meer ze te weten komt, hoe groter het gevaar. 

Geweldige ervaring
Met trotst spreekt Anita over haar boek en de BOEK10. “Het is geweldig om hier deel van uit te maken. Het laat natuurlijk zien dat het boek goed genoeg is. Maar de BOEK10 was ook ontzettend leerzaam.” Gedurende het jaar heeft Anita bijvoorbeeld nauw contact gehad met de uitgeverij en de negen andere schrijvers. “We hebben samen heel veel gedaan en besproken. Zo is er bijvoorbeeld een appgroep waarin we elkaar tips geven. Dat is echt heel erg fijn. Als beginnend schrijver komt immers er heel veel op je af.”

Digitale lancering
Zaterdag 28 november wordt het boek digitaal gelanceerd. Alice Bakker en Elly Godijn gaan die dag namens de uitgeverij kris kras door Nederland bij de auteurs langs. Samen met de BOEK10 auteurs presenteren ze dan de nieuwe literaire pareltjes. Auteur Mark Groenen komt bij Anita in Sint Anthonis langs om samen met haar om 20:30 uur ‘Edine’ en ‘Bloedzuster’ te onthullen.

‘Bloedzuster’ zal vanaf zaterdag onder andere te verkrijgen zijn in de DorpsShop in Sint Anthonis. Maar ook Van Dinter Boeken en Primera Hutten in Boxmeer zullen de spannende thriller in de schappen hebben liggen.