In juni vond een bijzonder schrijfproject plaats op Texel. Op initiatief van Marelle Boersma, auteur van de populaire Vertrekthrillers, schreven dertien schrijvers, dertien eilandverhalen. Doel? Het maken van prachtige verhalen die de sfeer van de Waddeneilanden weergeven.

Onder hen bevonden zich reeds gepubliceerde schrijvers en winnaars van schrijfwedstrijden. Ze kwamen samen in een groepsaccommodatie, aten en dronken, enthousiasmeerden en inspireerden elkaar, zetten hun zintuigen op scherp, schreven en deden research voor hun eigen vertelling. Er werd enthousiast gespard over elkaars ruwe versies, wat regelmatig tot verrassende plotwendingen leidde. Zo ontstonden mooie vertellingen, soms ver terug in de tijd, vaak thrillers, ook ontroerende verhalen, maar altijd met prachtige hoofdpersonen. 

Ook Anita Kroef uit Sint Anthonis maakte dit jaar deel uit van de groep en schreef een kort verhaal voor deze bundel. Anita schrijft al geruime tijd en in november 2020 verscheen al haar thriller Bloedzuster. ‘Ik kan natuurlijk niet teveel vertellen over het plot en de hoofpersonen in mijn bijdrage aan De Wadden in vogelvlucht, maar ik kan wel verklappen dat de titel “Naar de overkant” is en dat de zon, zee, wind, strand en medeschrijvers mij veel inspiratie hebben gegeven. Een korte quote? Nou goed dan. “Na vijfenzeventig jaar keert Liesbeth terug naar Texel. Vindt ze daar eindelijk antwoord op de vragen uit haar verleden?”

De Wadden in vogelvlucht ligt vanaf 27 november 2021 voor 14,95 in alle reguliere (online) boekhandels. Geïnteresseerden kunnen de 1e druk nu al reserveren door contact opnemen met de auteur (anitakroefschrijft@gmail.com) of met Droomvallei Uitgeverij. Niet onbelangrijk om te vermelden: van elk boek dat verkocht wordt, gaat één euro naar Stichting Texel Vogeleiland. Door de huidige focus op natuur en klimaat vormt deze Waddenbundel met goede doel een origineel cadeau voor de feestdagen.

De bundel ligt ook bij Van Dinter Boeken in Boxmeer en Anita is op vrijdagavond 10 december, om 19.00 uur aanwezig om de verhalenbundel te signeren, wat meteen een uniek moment is om één van de schrijvers te ontmoeten.