In aanloop naar de nieuwe BOEK10-boeken, hebben we een aantal auteurs geïnterviewd. Vandaag: Anita Kroef, auteur van de thriller Bloedzuster.

Wie is Anita Kroef?

Anita Kroef (1969) groeide samen met haar twee zussen op in Noord-Brabant op een boerderij. Als kind schreef ze al korte verhaaltjes en gedichten en was ze een echte boekenwurm. Ze was daar zoveel mee bezig dat het beroepsadvies op de lagere school al ‘schrijfster’ luidde. Ze verslond boeken in allerlei genres, vooral die van de Zuid-Afrikaanse schrijver Wilbur Smith. Mede hierdoor raakte ze gefascineerd door het Afrikaanse continent en in de afgelopen vijfentwintig jaar bezocht ze veel Afrikaanse landen en maakte ze kennis met verschillende bevolkingsgroepen en culturen. Toen haar studie, baan, relatie en een druk sociaal leven veel aandacht en tijd begonnen te vergen, bleef ze veel lezen en reizen, maar het schrijven verdween voor een lange tijd naar de achtergrond. Enkele jaren geleden begon het schrijversvirus weer te kriebelen. In eerste instantie richtte ze zich vooral korte verhalen, waarvan er een aantal als ‘Quiller’ zijn terug te vinden op de website www.vrouwenthrillers. Bijna een jaar geleden besloot ze haar oude jeugddroom een echte roman te schrijven, om te gaan zetten in daden. Dit resulteerde in de thriller ‘Bloedzuster’ waarmee Anita in november 2020 debuteert bij Godijn Publishing.In het dagelijkse leven werkt Anita als Investeringscoördinator & Specialist Administratie in een ziekenhuis in Nijmegen. Samen met haar vriend Ed woont ze in het Noord-Brabantse dorp Sint Anthonis, waar ze al wandelend volop kan genieten van de mooie omgeving.

Is ‘Bloedzuster’ je eerste boek? Zo nee, wat zijn dan je andere boeken?

Ja, dit is mijn eerste boek. Het is dan ook reuze spannend voor mij. Er komt veel op je af en je wordt soms gedwongen uit je ‘comfortzone’ te stappen. Maar al deze ervaringen maken me ook veel ‘rijker’ heb ik gemerkt. Daarnaast heb ik in het afgelopen jaar veel nieuwe mensen leren kennen die mijn passie voor lezen en schrijven delen. Dat is natuurlijk ook geweldig.

Waar gaat jouw boek over en waarom moeten we het lezen?

Bloedzuster is een spannende thriller over de zoektocht van een Nederlandse jonge vrouw naar haar vermiste hartsvriendin in het onbekende en gevaarlijke, maar o zo prachtige Zuid-Afrika.

Waarom moet iedereen het lezen: Naast een spannende thriller is Bloedzuster ook een boek over het durven zetten van belangrijke stappen in het leven, het afscheid nemen van het bekende en vertrouwde bestaan en het openen van nieuwe deuren.

Wat was jouw reden om met Godijn Publishing in zee te gaan en specifiek om te kiezen voor BOEK10?

Ik heb Elly Godijn ontmoet op de Uitgeversdag van de Thrilleracademie en haar daar een korte beschrijving van mijn boek meegegeven. Toen ze een tijdje later reageerde met het bericht dat zij interesse had mijn boek uit te geven, sprong ik bijna een gat in de lucht.Ik heb gekozen voor het Boek10-traject omdat ik als totaal onervaren schrijven op deze manier samen met een aantal mede-auteurs alle stappen tot het uitgeven van mijn boek heb kunnen doorlopen.

Wat was jouw mooiste ervaring met BOEK10 tot nu toe? Ondanks de fysieke afstand als gevolg van corona, hebben de Boek10-ers toch een al een hechte band opgebouwd. Een voorrecht om daarvan deel te mogen uitmaken.

Welk boek van je collega-BOEK10-ers wil jij heel graag lezen?

O, jee. Ik kan niet kiezen! Sowieso alle thrillers, maar eigenlijk ook alle andere boeken … Ik ben nu eenmaal een echte boekenwurm…

Kunnen we nog meer boeken van jou verwachten?

Dat hoop ik zeker. Ik heb inmiddels een voorzichtig begin gemaakt met mijn tweede boek, maar ik ben bang dat het nog wel even zal duren voor dat af is. Toen ik aan het schrijven van Bloedzuster begon, zat ik een tijdje ‘in-between-jobs’ en had veel tijd om te schrijven. Inmiddels werk ik weer vier dagen per week en natuurlijk vergt ook de lancering van Bloedzuster veel vrije tijd. Maar ik vindt het schrijven erg leuk en probeer toch regelmatig even tijd daarvoor te vinden. https://www.godijnpublishing.nl/galer…/romans/bloedzuster/

Verschenen op facebook d.d. 14-11-2020