Op 20 januari 2020 verscheen in een aantal delen een interview met de schrijfster Anita Kroef op de facebookpagina Godijn Publishing Boekencafé.

Wie is Anita Kroef, de vrouw achter Bloedzuster? Lees het in dit interview.

Wie ben jij?

Mijn naam is Anita Kroef, ik ben 51 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend Ed in het dorpje Sint Anthonis in Noord-Brabant.In het dagelijkse leven werk ik in het CWZ-Ziekenhuis in Nijmegen als financieel specialist en mijn vrije tijd besteed ik graag aan lezen en wandelen.

Waarom ben je gaan schrijven?

Ik schrijf al mijn hele leven gedichten en korte verhalen, maar door een druk sociaal leven, werk en studie had tot vorig jaar nooit overwogen een boek te schrijven. In het voorjaar van 2019 kwam ik echter plotseling zonder werk te zitten en dat was het moment om mezelf uit te dagen dit toch te gaan doen. Ik pakte het serieus aan en was al snel een flink eind op weg. Daarom besloot ik de lat nog een beetje hoger te leggen en ging op zoek naar een uitgever. Elly Godijn van Godijn Publishing gaf met de kans, wat ik nog steeds erg bijzonder vind en waarvoor ik haar erg dankbaar ben.

Heb je ook andere hobby’s?

Ik wandel graag. Soms gewoon korte ommetjes, maar doe ook soms mee aan georganiseerde (meerdaagse) wandtochten.Daarnaast kan ik me ook goed ontspannen in mijn tuin en vind ik het erg leuk met vrienden of vriendinnen af te spreken.

Wat voor boeken lees je zelf graag?

Op boekengebied ben ik een omnivoor. Ik lees van alles. Historische romans, thrillers, horror en zelfs een beetje fantasy.Van belang vind ik vooral dat ik me kan inleven in de personages en ze me meenemen in het verhaal.

Waar ben je nu mee bezig op schrijfgebied?

Ik ben voorzichtig bezig met een nieuwe thriller. Dit zit nog in de fase van de blauwschetsen. Ik ben nog niet echt meters aan het maken.Daarnaast kan ik Bloedzuster ook nog niet helemaal loslaten. Wie weet komt daar toch nog een staartje aan…

Heb je een website of blog?

Sinds kort heb ik ook een eigen website: www.anitakroefschrijft.nl. Ja, dat was ook wel even wennen. Er komt veel kijken bij het uitbrengen van een boek en blijft echt niet alleen bij het inleveren van je teksten bij de uitgever. Daar ben ik toch wel een beetje door overvallen. Maar het zijn wel allemaal leuke dingen. Verder plaats ik incidenteel een ‘blogje’ op facebook.

De thriller Bloedzuster van Anita Kroef speelt zich af in Zuid-Afrika. Zelf is ze daar vaak geweest.

“De liefde voor het reizen heb ik van mijn ouders, die een boerderij hadden hier op het platteland, maar toch regelmatig (verre) reizen maakten. Mijn speciale voorkeur voor het Afrikaanse continent is mede ontstaan door de boeken van Wilbur Smith.Samen met mijn vriend Ed ga ik al meer dan vijfentwintig jaar regelmatig naar met name zuidelijk en oostelijk Afrika op vakantie. Een aantal keer bezochten we ook vrienden in Kenia die een stichting hebben om waterputten te plaatsen. Stichting Namelok: realiseren van waterputten in Kenia – Stichting Namelok

Wij kunnen helaas niet mee op reis, maar we kunnen wel van een aantal prachtige foto’s genieten die Anita voor ons uitkoos. En natuurlijk onbeperkt lezen in Bloedzuster.

https://www.godijnpublishing.nl/galer…/romans/bloedzuster/