Oordeel VrouwenThrillers.nl: 

Recensie Erna op 18 februari 2021:

Antia Kroef woont in Brabant en werkt in het CWZ-ziekenhuis in Nijmegen als investeringscoördinator en specialist administratie. Ze is al van jongs af aan een boekenwurm en houdt vooral van de boeken van de Zuid-Afrikaanse auteur Wilbur Smith. Ze raakt gefascineerd door het Afrikaanse continent en heeft het veelvuldig bezocht. Bloedzuster is haar debuutroman en daarin komt de liefde voor Zuid-Afrika ook tot uiting. De cover is duister en geheimzinnig. De link met de rozenkwekerij is subtiel, maar duidelijk weergegeven. 
De 23-jarige Samantha woont in Brabant en runt met haar partner Robert de kwekerij en bloemisterij van haar ouders. Dan betrapt Samantha haar vriend, niet voor de eerste keer, met een andere vrouw. Impulsief neemt ze het besluit om op reis te gaan, afstand te nemen van alles. Ze gaat naar Zuid-Afrika waar haar hartsvriendin Noor een jaar naar toe is om op weeskinderen te gaan passen. Als Samantha in Zuid-Afrika aankomt blijkt Noor spoorloos verdwenen. Samantha gaat op zoek naar Noor en ontdekt dat zij iets op het spoor was dat het daglicht niet kan verdragen. Samantha geeft niet op, al wordt het steeds gevaarlijker voor haar. Wie kan ze eigenlijk vertrouwen en is Noor nog in leven? 
Het verhaal is op een vloeiende manier geschreven en neemt de lezer mee in de zoektocht en alles wat daarbij op Samantha’s pad komt. Door middel van flashbacks wordt de hechte en lange vriendschap van Samantha en Noor mooi weergegeven waardoor de emotie extra voelbaar wordt. Vanaf het begin zit de spanning er goed in en gedurende het verhaal komen err steeds kleine elementen bij die nog wat extra spanning en mysterie toevoegen. Door de verrrassende wendingen word je als lezer regelmatig op het verkeerde been gezet. Daarbij wordt de omgeving mooi en gedetailleerd beschreven waardoor het boek iets extra’s en realistisch krijgt. Je waant je als lezer echt in Zuid-Afrika en voelt de sfeer waarin Samantha moet handelen. De karakters van de personages worden voldoende uitgewerkt voor een spannend boek, net genoeg om je te kunnen inleven, maar niet te veel zodat het de spanning weg zou halen. Het taalgebruik is goed, niet te veel poespas om dingen weer te geven terwijl het toch redelijk gedetailleerd is. 
Bloedzuster leest heel prettig, alles vloeit vlot in elkaar over. Een paar kleine redactiefoutjes, maar dat kan gebeuren. Al met al een fantastisch debuut wat Anita Kroef een auteur maakt om te blijven volgen.